Home

In mij zit een onverklaarbare behoefte om te creëren. Vroeger was ik altijd aan het tekenen en ontwerpen. Mijn schilderavontuur begon in de jaren negentig. In die periode schilderde ik graag de natuur en portretten. Wat later zette ik mijn eerste stappen in de abstracte kunst. Helaas nam ik er steeds minder tijd voor.

Omdat onze woonkamer nogal hol klonk, suggereerde iemand om het schilderen weer op te pakken. Doeken aan de muur zouden de boel wat dempen. Ik ben daarom weer gaan schilderen en sindsdien is er geen houden meer aan. De ideeën blijven maar stromen. Door het internet heb ik de beschikking over schilderlessen, technieken en ideeën uit de hele wereld. Ik combineer technieken en ideeën om tot een uniek werk te komen.

Als kunstschilder wil ik mij laten sturen door mijn gevoel. Soms is een schilderij vooraf uitgedacht. Soms laat ik een schilderij ontstaan. Ik start dan met een idee en laat het langzaam groeien naar het eindresultaat.

Vaak vragen mensen mij: “Hoelang ben je bezig geweest met dat schilderij?” Ik kan daar geen goed antwoord op geven want ik verlies me in het schilderij en in de tijd.

Afscheid nemen van een schilderij kost altijd moeite. Toch zijn sommige van mijn schilderijen zijn te koop. Het geld besteed ik aan nieuwe materialen…..
want…..
ik ben nog lang niet uitgeschilderd.

Interesse

in een van mijn schilderijen? Neem dan contact op.

Hans Fontijn
Kunstschilder
Leusden